Var bland de första att veta
Prenumerera på nyhetsbrevet från LAVYcosmetics och få:
- expertråd om hur du använder produkterna på rätt sätt
- översikt över nyheter och kampanjerbjudanden
12-04-2021
Varför är detta ämne så omtyckt?
ARGANOLJA (Argania Spinosa Kernel Oil) är även en karakteristisk ingrediens i Lavylites lyxiga revitaliserande krämer GEMMA BRIGHT (idealisk från 40 års ålder) och AMRITA (idealisk från 20 års ålder), båda för kvinnor och män.

Arganolja är oerhört populär i dag, vilket även bekräftas av många kändisar från hela världen som på olika internationella forum betonar hur mycket de uppskattar denna olja.
Men varför är detta ämne så omtyckt som ett skönhetselixir?
Arganträdet är ett av de äldsta trädslagen i världen. En gång i tiden förekom det även i södra Europa, men i dag kommer det enbart från sydvästra Marocko. Berberna har länge använt oljan som utvinns ur trädets frukter, närmare bestämt ur argannöten, för hud- och hårvård och för att tillaga olika rätter.
Arganolja är en betydande källa till E-vitamin och innehåller tre gånger mer E-vitamin än olivolja. Den har också ett högt innehåll av fettsyror, vilket ökar effektiviteten hos hudens naturliga skyddsbarriär, men den är även effektiv vid behandling av eksem, psoriasis och vattkoppor.
Arganolja är även populär inom hårvård, eftersom det har visat sig att den hjälper till att återställa hårets naturliga lyster och gör torrt hår mjukare och silkeslenare.
Arganträd har ytterligare en värdefull egenskap, vilket bidrog till den marockanska regeringens beslut att under de kommande åren plantera tusentals arganträd i vissa delar av landet. Vi talar här om det faktum att arganträd kan hjälpa till att stoppa ökenspridningen, eftersom deras djupa rötter samlar stora mängder vatten och stabiliserar jorden.