Var bland de första att veta
Prenumerera på nyhetsbrevet från LAVYcosmetics och få:
- expertråd om hur du använder produkterna på rätt sätt
- översikt över nyheter och kampanjerbjudanden
01-10-2021

Den eteriska oljan Ylang-Ylang, ett extrakt ur blommorna från det tropiska trädet Cananga Odorata, ingår i serierna Lavyl och Solvyl samt i Ananga-masken ur Exyol-serien.
Även om du inte känner till den kan den användas varje dag.
Cananga kallas även Love Flower – Kärlekens blomma????
Tack vare sin milda, orientaliska och söta doft används den som en del av parfymblandningar.
Vid aromaterapi blandas växten normalt inte för invärtes bruk.
Växten är känd för sina aromaterapeutiska effekter och rekommenderas för att lindra ångest. Den hjälper mot sömnlöshet som massageolja och har en antiseptisk, avslappnande och harmoniserande effekt på kroppen.
Cananga-oljan har använts i Asien i århundraden, inte bara för sin doft utan även vid sårläkning tack vare sina desinficerande egenskaper.
Tack vare sina antibakteriella effekter är ylang-ylang-oljan lämplig för att avlägsna de bakterier som orsakar akne. Dess antioxidativa egenskaper bromsar de synliga tecknen på åldrande hud.
Den används som en del av hårterapi som en vanlig behandling för att minska håravfall och stimulera hårväxt.
Cananga används även som ett afrodisiakum som lugnar själen och stimulerar sinnena.
Njut av denna underbara ört i våra produkter. ????????